steffers

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 min 30 s sitten

”Jos viljelijä saa 5% ja kauppa 42%, menee ehkä vähän väärin” – Suomalaismepit vastaavat kaupan ällistykseen EU-direktiivistä

13 min 6 s ago

Suomalaiset mepit Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja Nils Torvalds (r) kertovat kannattavansa EU:ssa kaavailtavaa kauppatapadirektiiviä. Direktiivin tavoitteena on vahvistaa maataloustuottajien neuvotteluasemaa elintarvikeketjussa.

”Meidän lähtökohta on ollut se, että jos katsotaan, kuka saa minkäkin osuuden maataloustuotteista, niin se ei mene ehkä ihan sillä tavalla kuin olisi oikeudenmukaista mennä”, Torvalds sanoo.

Jäätteenmäki sättii etenkin osuuskauppoja nykytilanteessa, jossa tuottajat ovat europarlamentaarikkojen mukaan jääneet selvästi alakynteen ostajiin nähden.

”Markkinahäirikkö Onnibus ostettiin hiljaiseksi” – KL: Korkea virkamies avautuu Suomen outoudesta, kartelleista

45 min 20 s ago

”Mikä on se taloudellisen petoksen muoto, josta tekijä ei Suomessa joudu oikeuteen? Kartelli.”

Näin kysyy ja vastaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson Kauppalehden kolumnissaan. Hän ihmettelee, miten kevyillä sakoilla Suomessa selviää kartellituomiosta.

Tehy vastaa Sipilälle HS:ssa: Kädenojennus kelpaa – mutta Suomen Yrittäjien malli ei

1 tunti 15 min ago

Paikallisen sopimisen ulottaminen myös järjestäytymättömien yritysten kenttään voi olla avain irtisanomiskiistan ratkaisuun. Asiaan liittyy kuitenkin yksi suuri mutta, johon hanke kaatui myös edellisellä kerralla.

Kansanedustaja hämmästyi Alko-uutista – ”Mitä? Luulin että suomalaisia yritetään estää juomasta enemmän”

3 tuntia 2 min ago

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok) kummastelee valtionyhtiö Alkon suunnitelmia laajentaa verkkokauppansa toimintaa. Erityisesti Jaskari nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) roolin hankkeen taustalla.

Verkkokaupan mahdollinen laajennus liittyy kiistaan alkoholin etämyynnistä.

Riku Aalto Ylellä: ”Yrittäjien hyökkäys ay-liikettä vastaan vain voimistuu”

4 tuntia 47 min ago

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto katsoo, että Suomen Yrittäjät on omilla kannanotoillaan ja vastatoimillaan ilmoittautunut juuri sellaiseksi ”ulkoparlamentaariseksi voimaksi”, joiden valtaa Yrittäjät on ay-liikkeen tapauksessa kritisoinut.

Tällä viikolla lakkoilevaa Teollisuusliittoa johtava Aalto ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kommentoivat tilannetta Yleisradion aamutelevisiossa maanantaina. Teollisuusliiton lakko alkaa torstaina, mutta toisen suurliiton JHL:n lakko alkoi jo maanantaina.

Viimeinkin! – Kimi Räikkönen juhlii F1-voittoa

21.10.2018 23:38

Kimi Räikkönen kurvaili voittoon sunnuntaina Texasin Austinissa ajetussa F1-osakilpailussa. Räikkönen nousi kärkeen heti startissa ja pystyi varikkokäyntien jälkeen nousemaan takaisin kärkeen pitäen ykköstilansa maaliin saakka.

Räikkösen edellisestä voitosta oli kulunut 2044 päivää. Hän oli edellisen kerran juhlinut voittoa Australian Melbournessa 2013, jolloin ajoi Lotuksella. Sen jälkeen hän ehti ajaa 113 kisaa ilman voittoa.

- V****, vihdoinkin, Kimi kommentoi voittoaan tuoreeltaan tiimiradiossa.

Li Andersson tylyttää: ”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin?”

21.10.2018 19:25

Kymmenet yrittäjät eri puolilla maata aikovat Iltalehden tietojen mukaan jakaa JHL:n lakon aikana ruokaa lakon piirissä oleviin kouluihin, päiväkoteihin sekä palvelutaloihin.

Donald Trumpin uusin liike jakaa tutkijat: ”Voi olla historiallinen askel”

21.10.2018 18:56

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikomus vetää Yhdysvallat keskimatkan ydinohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta jakaa tutkijoiden mielipiteet. Osa pitää Yhdysvaltojen vetäytymistä oikeutettuna, osan mukaan kyseessä on vaarallinen liike.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi, ettei kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ole ”varsinaisesti hyvä asia”.

”Kun Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat jo nyt huonolla tolalla, kahdenvälisten asevalvontaregiimien rapautuminen ei varsinaisesti ole hyvä asia”, Pesu kommentoi Twitterissä.

Rovaniemellä juhlitaan futishopeaa

21.10.2018 18:18

Rovaniemen ylpeys RoPS on varmistanut jalkapallon Veikkausliigan hopeansa voitettuaan sunnuntaina Vaasassa VPS:n 2-1. Moraes ja Lassi Lappalainen viimeistelivät RoPSin maalit.

KuPS voitti Kuopiossa TPS:n 2-1 ja Honka Turussa Interin 2-0, mutta ovat RoPSista yhä neljä pistettä perässä. Kaudesta on pelaamatta enää yksi kierros, joten RoPSia ne eivät voi enää tavoittaa.

Suomalaisasiantuntijat: ”Italia testaa koko euroalueen vakautta – Suomessa syytä seurata vääntöä”

21.10.2018 12:37

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto arvioi, että tällä hetkellä sijoitusmarkkinoilla uskotaan Italian populistihallituksen lupauksia eurossa pysymisestä. Hän linjaa samalla, että Suomessa on syytä seurata vääntöä Italian budjetista tarkkaan. Nordean päästrategi Jan von Gerich puolestaan huomauttaa, että markkinoita testaillessaan Italian hallitus testailee myös koko euroalueen vakautta.

Venäläinen oligarkki haastoi Nordean, OP:n ja Dansken oikeuteen - kytköksiä Suomeen Helsingin Areenan ja Jokerien kautta

21.10.2018 12:12

Venäläisoligarkki Boris Rotenberg on haastanut Nordean, OP Yrityspankin, Svenska Handelsbankenin ja Danske Bankin oikeuteen palvelusopimustensa rikkomisesta, Bloomberg kertoo. Oikeushaaste on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen.

Haaste on jätetty käräjäoikeuteen lokakuun 4. päivä. Bloombergin mukaan pankeille on ilmoitettu asiasta noin viikko sitten. Haasteeseen on vastattava kuukauden kuluessa.

Rotenberg on sekä Venäjän että Suomen kansalainen ja on Yhdysvaltojen, mutta ei EU:n Venäjä-pakotelistalla.

Venäjältä hyytävä vastaus Donald Trumpille: ”Vastatoimet voivat olla myös sotilaallisia”

21.10.2018 11:57

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov tuomitsee jyrkästi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikeet vetäytyä keskimatkan ydinohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta.

”Samalla lakkojen määrällä olisi voitu muuttaa poliittisten lakkojen lainsäädäntöä” – Hjallis Harkimo sivaltaa sekä ay-liikettä että hallitusta SS-blogissa

21.10.2018 11:33

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo syyttää Juha Sipilän (kesk) hallitusta ”näpertelystä” irtisanomislain kanssa, jolla hänen mukaansa ei ole suuria kansantaloudellisia vaikutuksia. 

Karu varoitus Italian populisteille: ”Uusin harha-askeleisiin ei ole varaa”

21.10.2018 11:00

Italialainen taloustieteilijä, entinen Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ekonomisti Carlo Cottarelli kuvailee Italian perjantaista luottoluokituksen putoamista historialliseksi. Luottoluokittaja Moody’s pudotti perjantaina Italian luottoluokituksen tasolle ”Baa3”, eli yhden pykälän päähän roskalainaluokasta.

Ay-liikkeestä vastaus Petteri Orpolle: ”Ratkaisu kiistaan olisi jo olemassa”

21.10.2018 10:12

Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Antti Malste sanoo, että ratkaisu ay-liikkeen ja hallituksen kiistaan niin sanotusta irtisanomislaista on itse asiassa jo olemassa.

Asiantuntija Donald Trumpin Venäjä-ilmoituksesta: ”Euroopassa tuskin ollaan kovin tyytyväisiä”

21.10.2018 09:33

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta. Trumpin mukaan Venäjä on rikkonut sopimusta vuosien ajan.

Kymppi täyteen – Kärpillä hurja voittoputki

20.10.2018 23:00

Jääkiekon hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät pelaa hurjaa syksyä. Joukkue otti lauantaina jo kymmenennen perättäisen kolmen pisteen voittonsa kukistettuaan SaiPan 6-1.

Kova pelitahti ei Kärppiä haittaa. Joukkue pelasi neljä peliä kahdeksan päivän sisään ja voitti ne kaikki. Myös CHL:ssä Kärpät on jyrännyt mentyään jatkoon lohkovoittajana.

Ylivoimastaan huolimatta Kärpät johtaa sarjaa vain kuudella pisteellä. Myös sarjakakkonen TPS pelaa erinomaista syksyä. Lauantaina TPS voitti alisuorittaja JYPin 2-1.

”Kukaan ei totisesti palkkaa irtisanoakseen” – Petteri Orpo pitää ay-liikkeen toimia täysin kohtuuttomina

20.10.2018 19:07

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korostaa, että yritysten kynnystä työllistää on edelleen madallettava. Hän totesi puheessaan Yrittäjäpäivillä, että etenkin ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on iso riski.

”Jakaako työntekijä yrittäjän arvot? Sitoutuuko hän niihin? Riittääkö hänen motivaationsa, jos oman elämän tilanteet muuttuvat?  Kukaan ei palkkaa, ei totisesti kukaan, irtisanoakseen. Jokainen menestykseen tähtäävä yrittäjä tietää, että tulosta ei synny ilman osaavaa ja sitoutunutta henkilöstöä”, Orpo sanoi. 

HIFK voitti kärkipelin – suora nousu lähellä

20.10.2018 17:58

HIFK voitti jalkapallon Ykkösessä lauantaina Helsingissä KPV:n 2-1. Voitollaan HIFK siirtyi sarjan kärkeen ennen kauden päätöskierrosta.

Kalle Multanen puski KPV:n johtoon. Pekka Sihvola laukoi Tuomas Mustosen kautta 1-1:een ja Sihvola vastasi itse ottelun voittomaalista.

HIFK johtaa sarjaa kahden pisteen erolla KPV:hen. Jos KPV olisi voittanut lauantaina, olisi se noussut Veikkausliigaan suoraan.

Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan suoraan ja kakkonen karsii sarjapaikasta Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta vastaan.

Jupakka JHL:n lakosta: ”Tästä bluffista on vain katsottava läpi”

20.10.2018 15:45

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin sopimusasiantuntija Teemu Hiilinen pitää väitteitä julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n kaksipäiväisen lakon vaikutuksista ”poskettomina”. 

Viimeksi lauantaina Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri, sinisten puheenjohtaja Sampo terho kuvaili ay-liikkeen ”vievän leivän lasten suusta”. Ylen Ykkösaamussa puhunut Terho viittasi siihen, että tulevat työtaistelutoimenpiteet voivat vaarantaa vanhusten ja koulujen ruokailua.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat