steffers

Mistä Halla-ahon ja MV-lehden huonot välit juontavat?

Osa on varmaan huomannut, että niinsanotun kansallismielisen kentän sisällä kuohuu. Kovimman linjan tyypit, kuten MV-Lehti, Magneettimedia, ovat käynnistäneet täyden hyökkäyksen Jussi Halla-ahoa vastaan, ja Mestari vastaa samalla mitalla takaisin. Saippuaoopperamaisiltakaan piirteiltä ei vältytä kun James Hirvisaari syyttää Halla-ahoa pussailusta Sanna Ukkolan kanssa. Ideologisella tasolla kuitenkin Ilja Janitskinia jne. tuntuu hiertävän eniten se, että Halla-aho on europarlamentissa äänestänyt aseita Saudeille ja hyväksyntää TTIP:lle, kun taas Halla-ahoa rassaa itseensä kohdistuvan hyökkäyksen lisäksi MV-lehden ja muiden tahojen putinistisuus.

Itse asiassa taustalla on pitempiaikainen ja Suomea laajempi ilmiö. Äärioikeisto ja laitaoikeisto ovat kautta Euroopan jakaantuneet mm. sen perusteella, näkevätkö ne itsensä osana läntistä järjestelmää vai läntisen järjestelmän haastajina. Muitakin kysymyksiä on - ainakin EU:n sisällä läntiseen järjestelmään mukautuvat ovat esim. halukkaampia osallistumaan hallitustyöhön. (Tai sitten ne otetaan hallitukseen herkemmin - oma veikkaukseni on että esim. Front Nationaliin syrjimiseen mainstream-puolueiden toimesta vaikuttaa maahanmuuttoa enemmän FN:n EU- ja länsivastaisuus). Ainakin Suomessa, Latviassa ja Puolassa länsimyönteiset kansallismieliset populistit osallistuvat tällä hetkellä hallitukseen, ja Tanskassa ovat käytännössä hallitustyötä ohjaava apupuolue.

Etenkin viime vuosina jakajana on ollut Venäjä. Läntisen järjestelmän osana olevat liikkeet suhtautuvat Venäjään ja sen valtapyrkimyksiin kielteisesti ja mm. kannattavat sanktioita, sen haastajat taas tukeutuvat Venäjään ideologisesti ja mahdollisesti rahallisestikin. Kyseessä on ollut jakolinja joka on ollut jollain tavalla olemassa jo toisen maailmansodan jälkeen, kun osa sen ajan äärioikeistosta totesi, että länsivallat ovat Neuvostoliittoa suurempi vihollinen ja osa teki toisin, mutta varsinaisesti sitä ovat vauhdittaneet Neuvostoliiton romahdus ja Putinin valtaan nousu.

Halla-aho, samoin kuin suurin osa persujen johdosta ja ulkopoliittisesti aktiivisimmista tahoista (esim. Sampo Terho), on osa länsijengiä, mikä selittää myös äänestyskäytttäytymistä. Länsisuuntautumisen takia persut ovat päätyneet europarlamentissa brittikonservatiivien johtamaan ECR-ryhmään ja sen ohessa toimivaan AECR-europuolueeseen (Le Penin ENL-ryhmän tai Faragen EFDD-ryhmän sijasta) ja äänestelevät siellä käytännössä miten Cameronin puolue haluaa, oli kyse sitten TTIP:stä, Venäjä-pakotteista tai veronkierrosta. Ainakin pakotteiden suhteen tosin Halla-ahoa motivoi ilmeisesti ihan oikea vastentahtoinen suhtautuminen Venäjään, joka on ollut jatkuva juonne koko Halla-ahon kirjoitusuran ajan, muutamaa yksittäistä lipsahdusta, kuten Venäjän propagandatuuttina toimivalle RT-kanavalle annettua haastattelua, lukuunottamatta.

No, nythän on niin että yksi maailmanpolitiikan vakioista on se, että länsivallat tykkäävät tehdä yhteistyötä sunni-islamististen liikkeiden ja poliittiseen sunni-islamiin nojautuvien hallitusten kanssa. Tämä juontaa juurensa jo kylmän sodan, mahdollisesti jo kolonialismin, ajoilta; islamismi tarjosi vastaideologian Lähi-Idän kommunistisille ja nationalistisille liikkeille, ja lännelle on ylipäätään helpompaa antaa esim. saudien tehdä tekosiaan, eli hyväksyä rahan ja aktiivien valuminen Saudi-Arabiasta erinäisille ääri-islamisteille ja ehkä jopa edesauttaa sitä, kuin ruveta haastamaan merkittävää öljyvaltiota. 

Myös Turkin suhteen lännen ja Turkin yhteistyö on jatkunut pienistä ongelmista huolimatta Erdoganin noustua valtaan, ja Turkki on edelleen tärkeä NATO-maa. (Sivumennen sanoen on kiinnostavaa miten vähälle huomiolle on jäänyt, että persujen AECR-europuolueeseen kuuluu myös Turkkia johtava, islamismista juureutuva autoritäärinen AKP-puolue. Vastikään AECR:n Turkissa järjestemässä seminaarissa AKP kehuttiin maasta taivaisiin ja sille vannottiin solidaarisuutta ja todettiin myös että islam ja kapitalismi sopivat oikein hyvin yhteen koska Muhammedhan oli kauppias. Mukana olivat toki myös persut.

Toisin sanoen, länsileiriin identifioituvien persujen on vähän niinkuin pakko heittää johdonmukainen islam-vastaisuus mäkeen ja äänestellä muun jengin mukana, samoin kuin hyväksyä TTIP, Yhdysvaltojen tärkeä tavoite, ja se, että veronkiertoon ei puututa tehokkaasti, josta veroparatiisimainen Lontoon City kärsisi. Toisaalta, ymmärrettävästi suomalaisesta kontekstista vaihtoehto, MV-lehden jne. venäjämielisyys ja putinistisuus, ei pahemmin houkuta - vaikka perussuomalaisissakin on merkittäviä poliitiikkoja, kuten Huhtasaari ja Immonen, jotka ovat ilmaisseet että Venäjä-pakotteista tulisi päästä eroon.

Odotettavissa on, että tässä eivät ole suinkaan ensimmäiset jännitteet mitä kyseisten tahojen suhteen on näissä kysymyksissä nähty. Jos persujen kannatus jatkaa matamista ja jos Halla-ahon ennustelema Iljan oma puolueprojekti lähtee käyntiin, ja jolleivat Venäjä ja länsi löydä pian sovintoa, jännitteet tulevat varmasti myös jatkumaan ja lisääntymään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Halla-aho väittää että MV on ruplavetoinen hanke. Mielestäni olisi jonkun toimittajan hyvä pirauttaa Jussille ja kysyä tarkennusta. Nimittäin jos hänellä on asiasta jotain tietoa, miksi hän on sitä pantannut tähän asti? Vasta kun oma voitelu päättyy ja hyökkäys alkaa? Muista ei väliä?

Ellei kyseessä ole sitten vitsi.

Mitä tulee muuten analyysiin, sanoisin myös että räyhämediaosastolla on väkeä jolla on kova polte saada jotain valtaa. Kun ei sitä oikein muuten saa, sitten vaikka poltergeist-menetelmin.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

No eiköhän se MV-lehden pyrkimys ja taipumus nyt ole selvä asia lähes kenelle tahansa joka asioita vähän seuraa, ei siihen mitään Halla-ahon sisäpiiritietoa tarvita? Miten ihmeessä vedät siihen vihjauksen siitä että kyseessä on hänen oma voitelunsa? H-a:n kannat nyt ovat siinä mielessä selviä että hän luultavasti olisi niitä viimeisiä joka on ruplia ottamassa.

Ai niin joo, tässä on taas kyseessä Petra Nyqvist...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minä en ole vihjaissut mitään, että olisi ottanut ruplia tai että se olisi käynyt edes mielessänikään. Toivottavasti pysyt kärryillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Selittää kyllä paljon tämä katsaus. Mutta se ihmetyttää mikseivät ole nostaneet kissaansa pöydälle aikaisemmin. Eivätkä vieläkään itse ja julkisesti. No oma mokansa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Kait suurinpiirtein jokainen joka on vähääkään seurannut MV:tä ja muuta itäsuuntautunutta vaihtoehtomediaa on huomannut, että sen suhtautuminen persuihin on vähintääkin kaksijakoinen.

Tuo AKP yhteys on ikävä tosiasia, mutta voitaisiin tietysti keskustella miksi Vasemmistoliitto katsoo hyväksi istua samassa EU-parlamenttiryhmässä IRA:n kanssa?

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Tällä viitattaneen Sinn Féiniin ja provisionaaleihin. Provisionaalit ovat tehneet rauhan ja osallistuneet aseriisuntaan lähes 20 vuotta sitten ja Sinn Féin on demokratian sääntöjen mukaan toimiva puolue, joten en näe vasemmistoliiton europarlamenttityössä sen kanssa suurempaa ongelmaa. Dissidenttitasavaltalaisiin ja jäljellä oleviin IRAn sirpaleryhmiin vasemmistoliitolla ei tietenkään ole mitään yhteyttä. AKP:n johtama turkki sen sijaan käy sotaa omia kansalaisiaan vastaan ja muuttaa Turkkia diktatuurin suuntaan tälläkin hetkellä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko Vasemmistoliitto hakeutumassa Turkki-, Saudi- ja Israel-vastaisemmalle linjalle? Ajattelin vain Li Anderssonin ja Bruno Jäntin yhteistä artikkelia Turun Sanomissa:

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/853526/Suo...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eli kiistät Provisionaalien asevarastojen ja organisaation olemassaolon ja sen, että puolueen toiminnassa on mukana terroristeja?

AKP on ongelma niin Turkille kuin Euroopallekkin, mutta täydellistä vaihtoehtoa ei varmaankaan Eurooppalaisista ryhmistä löydy, kuten tuo teidän IRA kaveruutenne osoittaa.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen Vastaus kommenttiin #6

Kaiken tietämäni mukaan nykyinen Sinn Fein on demokratian sääntöjen mukaan toimiva puolue. Mäkelällä voi toki olla oma näkemyksensä.

AKP-yhteys liittyy blogissani kuvaamaan laajempaan kuvioon, joka tarkoittaa sitä, että tulemme jatkossakin näkemään sen, että kansainvälisessä politiikassa PS ja erinäiset islamistiset voimat tai islamismista ponnistavat voimat ovat samalla puolella. Vähintäänkin se asettaa naurunalaiseksi koko ajatuksen siitä, että PS tarjoaisi poliittiselle islamille jonkin vastavoiman.

Voin kuvitella AKP:n ja PS:n pamppujen nauraa röhöttävän kovaan ääneen kilistellessään laseja sille, miten äänestäjiä voi huijata sivilisaatioiden sodilla ja uskontojen vastakkainasettelulla samaan aikaan kun heidän äänestämänsä poliitikot kuitenkin pelaavat samaan leiriin.

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala Vastaus kommenttiin #6

Suomestakin löytyy jatkosodan jälkeisiä asekätköjä muutaman kerran kymmenessä vuodessa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vaikka MV-lehti ajaa osin samansuuntaista politiikkaa, sen keskustelukulttuuri selvästikin edustaa älyllisesti vastakkaista ääripäätä kuin Halla-Aho. Oli Halla-Ahon poliittisista kannoista mitä mieltä tahansa, ei voi kieltää sitä, että hän rakentaa argumentaationsta terävästi ja kielellisesti laadukkaasti. Koulutustasoltaan hän on tohtori ja toiminut tutkijana ja opettajana. Erot sekä sosiaaliluokassa että kommunikointitavassa ovat merkittäviä.

On kuitenkin poikkeuksellista, että poliittisesti samanmielisiä kritisoitaisiin millään tavalla. Sinällään sitä on kuitenkin tapahtunut Perussuomalaisten piirissä jo useaan otteeseen – Immonen, Kiemunki ja niin edelleen. Puolueen asiallisempi poliittinen haara on nähtävästi vaivautunut sekopäistä.

Halla-Ahon "nuivan" kriittinen suhtautuminen Venäjään epäilemättä on tässä myös keskeisenä tekijänä.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Jo Scriptan aikana suuri osa Halla-ahon argumenteista perustui "suvaitsevaisista" ja "vihervasemmistosta" jne rakennettuihin olkiukkoihin ja väärintulkintoihin. Kielellisesti lahjakkaampi ja hauskempi tämä toki on kuin MV-lehti.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

MV-lehti on ollut tiettyjen perussuomalaisten kovin mainostama. Nyt kun se hyökkää voimalla niin Halla-ahoa kuin hommaakin vastaan on selvää, että tämä tulee lisäämään jännitteitä Perussuomalaisten sisällä. Onkin mielenkiintoista nähdä, että seuraako tästä perussuomalaisten laajempi irtautuminen siitä vai yrittävätkö perussuomalaiset jatkaa niin kuin mitään ei tapahtuisi.

Ja yhtälailla on kiinnostavaa, että tekevätkö perussuomalaiset jonkinlaista sisäistä puhdistusta vai sallivatko he puolueen sisälle kasvavan jaon dollarimielisten ja ruplamielisten välillä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Pitää vaan ymmärtää, että Hallikset ja MV-lehdet eivät ole "poliittisesti samanmielisiä". MV-lehden agenda on selkeä ja puhdas rasismi, Halla-aho sen sijaan on aina kritisoinut lähtökohtaisesti maahanmuuttopolitiikkaa. Toki nämä voivat monien mielestä vaikuttaa samalta asialta, mutta eivät ne sitä tietenkään ole. Esimerkiksi Hallis ei ole koskaan vastustanut työperäistä maahanmuuttoa riippumatta siitä, mistä maasta se tapahtuu, mutta MV-lehti on vastustanut ulkomaalaisia kategorisesti (paitsi venäläisiä).

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Lisäksi vielä on täysin älyllisesti epärehellistä vihjailla, että Halla-aholla olisi ollut alunperinkään mitään taipumuksia Venäjämielisyyteen, kun on varsin selvää että näin ei ole koskaan ollut. Mutta ikävä kyllä Suomessa on näitä voimia jotka vievät retoriikkaa aina haluamaansa suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitens Soini asettuu tähän itäisen ja läntisen äärioikeiston kenttään? Surutta haalinut puolueeseen molempia.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Nähdäkseni Soinista koko länsisuuntaus lähtee. Mieshän on hypännyt republikaanien ja toryjen kekkereissä ja kehuskellut näillä suhteilla jo pitkään. Toki silloin kun lännen ja Venäjän konflikti ei vielä ollut niin iso juttu Soini hyväksyi sen että puolueeseen tuli kaikenlaista politiikkaa - ja ilmeisesti yksi juttu mikä vaikeuttaa sitä että Soini siivoaisi puoluetta on jonkinlainen isällinen suhde jäsenystöön ja kannattajiin sekä jo SMP-ajoilta peräisin oleva atavistinen pelko puolueen hajoamisesta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä Soini on suureen ääneen lähdössä "republikaanien kekkereihin", rukousaamiaiselle... http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000070754...

Taavi Horila

Vaikea nähdä Soinia äärioikeistolaisena lainkaan, sillä kyllä hänen oma aatteellinen koti on pikemminkin keskustalaisuudesta haarautuneessa SMP:ssä.

Populismia kyllä, mutta vaikea on Soinia silti määritellä oikein millään kriteerillä äärioikeistoon kuuluvaksi.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Soinia itseään en missään vaiheessa äärioikeistolaiseksi sanonutkaan.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Tässä on se olennainen virhe, että oletetaan jotain "välejä" alunperin olleen. Välit eivät voi mennä rikki, kun niitä ei ole koskaan ollutkaan. Halla-aho ei ole koskaan ollut samalla puolella kuin MV-lehti eikä tulekaan olemaan. Se, että Halliksella on joitain samoja mielipiteitä maahanmuutosta kuin MV-lehden lukijoilla, ei tarkoita, että he olisivat samalla puolella. Onhan meikälläkin monia samoja mielipiteitä kuin vaikkapa Vihreillä tai Vasemmistoliitolla, mutta harva todennäköisesti silti sanoisi, että kuulun heidän jengiinsä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Osin varmasti totta, mutta samalla voisin nimetä aika monta perussuomalaista jotka ovat kehuneet sekä Halla-ahoa että MV-lehteä. Näillä lienee nyt valinnan aika.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Halla-aholla ei tosiaan varmaankaan ole ollut ainakaan suoria välejä MV-lehteen, mutta MV-lehti on kyllä aiemmin julkaissut tämän kirjoituksia eikä ole muistikuvieni mukaan kritisoinut tätä suuremmin ennen viimeisintä muutamaa kuukautta.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Noh, kävin joka tapauksessa muokkaamassa otsikkoa. Sanamuoto ei tekstin kannalta kuitenkaan ollut oleellinen ja otsikkokin lähinnä nopeasti keksitty FB-postin pohjalta tehdylle kirjoitukselle.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Muilla perussuomalaisilla nyt on monia näkemyksiä, koska kyseessä on kuitenkin yksi Suomen suurimmista puolueista. Nämä mielipiteet eivät kuitenkaan määrittele Halla-ahon näkemyksiä mitenkään. Eihän hän esimerkiksi ole katolilainen, vaikka Soini on.

Halla-ahon ei yleisesti ottaen kannata sanoa mitään MV-lehdestä, koska joka kerta, kun Halla-aho sanoo jotain, Ilja Janitskinin Venäjä-mielinen ja rasistinen hevonpaska saa rahaa. Halla-aho on kuitenkin erittäin luettu ja kuuluisa. Sen ymmärtää, että kun Jamesin kaltainen jantteri lähtee valehtelemaan Halliksesta, niin Halliksen pitää puolustautua, mutta keskimäärin Halliksen (tai kenenkään vähänkään luetumman) ei kannata sanoa mitään MV-lehdestä, ellei sitten halua tukea Ilja Janitskinia.

Ja MV-lehti nyt on julkaissut vaikka ja mitä. Esimerkiksi Piraateilta on julkaistu meikän ja Ahto Apajalahden kirjoituksia, tietty meiltä kysymättä, ja Vihreiltä Otto Lehdon tekstiä. En tiedä, mitä kaikkea muuta, enkä aio selvittääkään, koska saan välittömästi terminaalivaiheen aivosyövän, jos näen MV-lehden etusivun ruudullani.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

"ei kannata sanoa mitään MV-lehdestä, ellei sitten halua tukea Ilja Janitskinia."

Tietenkin näin, mutta jossain vaiheessa tulee se raja vastaan että on aivan yksi hailee mitä saa ja mitä on hyötyvinään. Ja se pysäkki meni jo.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti Vastaus kommenttiin #18

Tarkennan, että minun kirjoituksiani saa kyllä uudelleenjulkaista tietyn Creative Commons -lisenssin puitteissa kysymättä. Ongelma oli kuitenkin se, että MV-lehti ei - yllätys yllätys - tätä CC-lisenssiä missään maininnut (eli rikkoi sen ehtoja, koska ehtoihin kuuluu että se pitää mainita). Muutenkin heidän tapansa uudelleenjulkaista juttuja antaa ymmärtää, että kirjoittajat olisivat ikään kuin jonkinlaisia lehden yhteistyökumppaneita.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Mitäpä väliä sillä on, kun Nyqvist ja Lappalainen ovat varmistamassa, että näitä välejä kuulemma on ollut olemassa...

Ilkka Huotari

On pettymys, että Halla-aho suhtautuu kritiikkiin (sanotaan MV:n kirjoittelua nyt kritiikiksi) tällaisella KGB-rupla -foliohattuteorialla: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/188835-jussi-halla...

MV teki Matias Turkkilasta myös hyökkäävän kirjoituksen, kun hän kritisoi MV-lehteä (http://mvlehti.net/2015/11/08/onko-matias-turkkila...).

MV hyökkäilee aika paljon ihmisiä vastaan, jos löytää jonkin pienen syyn.

Halla-ahon tapauksessa nämä syyt ovat olleet esim. TTIP, Snowden, aseiden vienti Saudi Arabiaan. Nämä asiakysymykset ovat aiheuttaneet keskustelua paljonkin eri puolilla. Lisäksi PS:ään ollaan hyvin tyytymättömiä.

Foliohattuteorian sijasta kannattaisi miettiä, että ovatko nämä asiakysymykset sellaisia, minkä takia MV haluaisi hyökätä, provosoida, ehkä herätellä ihmisiä. Toki Venäjä-salaliitto on aina mahdollinen, mutta tässä näyttäisi olevan ainekset koossa ilman sitäkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Kritiikkiin"?

Minä olen kriittinen Halla-ahoa kohtaan, mutta en hyväksy että häneen heitetään moskaa ja aivan ala-arvoista häiriköintiä. Jos joku haluaa asiakysymykset kuultaviksi, olkoot asiallinen eikä rikosrötösteleväinen. Sitä paitsi julkaisulla ei ole mitään asiakysymyslinjaa, täyttä ristiriitaista sekoilua, ellet ole huomannut.

Ilkka Huotari

Linja näyttäisi olevan sama, mikä se on aina ollut, jos MV on eri mieltä jostain: hyökkäys henkilöä kohtaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #25

Näytät kylläkin kuvaavan MV:n linjaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #29

Mitä tarkoitat? Sitähän kuvasinkin. Ei tässä ole "mitään ihmeellistä", perus-MV-mölinää.

En ole varma mitä tarkoitit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Eiköhän Marko antanut vahvisvavan toiston. Mutta halla-aholaiset ovat toimineet ruplatrollien avustajina ja suorastaan hyysänneet niitä. Miten ne aikoo hyvittää sen koskaan!!???

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Kestitsivät ja ylläpitivät monella tavalla näitä itäagentteja joita pitivät kunniavierainaan. Se kesti vuosia ja oli kauheaa katsottavaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

En nyt tiedä kyllä mitä tarkoitat.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Kummallista, että aivan ensimmäisessä kommentissa ymmärtääkseni vihjailit jotain vähän sinne päin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #44

Itä-agentteja? Vihjailin? En kyllä ymmärrä.

KGB-viittaus oli täältä: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/188835-jussi-halla...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Luojan kiitos, edes yksi tolkullinen kommentoija tässä ketjussa.

Hienoa, että edes jollakulla tulee mieleen, että kritiikkiä voidaan jakaa taysin perustellusti, asiapohjalta, ilman mitään ohjaavia "näkymättömiä käsiä".

Siitä sitten jokainen voi olla omaa mieltään, onko Halla-aho kaiken saamansa krittiikin ansainnut.

Minusta hän ansaitsisi huomattavasti enemmänkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mites se demarinuorten boikotti ja oikeuteen haastaminen tuota julkaisua vastaan etenee?

Jossain vaiheessa sanoin, että ei tuollaista saa mitenkään netistä pois, tai sitten tulee tilalle heti toinen, paskaa on netti pullollaan, ja tietyt ihmiset jankkaavat tuosta koko ajan, ja sitä enemmän se saa huomiota ja lukijoita.

Halla-Ahon touhuista voi olla montaa mieltä, mutta onhan hän ison äänestäjäjoukon suosikki ja demokratia toimii, ei ainakaan voi sanoa, että olisi tullut jollekin hänen ajatuksensa yllätyksenä. :)

En myöskään usko, että Halla-Aholla on koskaan mitään suhdetta ollut kyseiseen julkaisuun, no Sini varmaan on eri mieltä :)

Odotan Sinin kommenttia, Turkkilan ja Putinin suhteesta :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkkilan rakkauselämästä vihjailu on hommalla kielletty ja sinä yrität tuoda sen tänne! ; )

Kimmo Virtanen

Meinasin ruveta lukemaan tuota juttua kunnes katsoin kuka sen on kirjoittanut..

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Hyvä txt, paljon hyviä havaintoja ja monet sellaisia, jotka allekirjoitan. Kiitos!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nämä hyviä havaintoja jakavat ja huolella tehdyt tekstit tulevat aina vasemmalta. Miksi esim sinä et ole jo aikaisemmin avannut tätä asetelmaa?
Yhteiskunnallinen keskustelu ruokkii rinnallaan ääriliikkeiden somevauvaa joka ei aiokaan kasvaa aikuiseksi.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

Mikäli tulkitsen oikein, havainnoimme nyt tennisottelua kolmen eri osapuolen välillä, mistä voisi kehittää aivan uuden urheilulajin.

Joka ei kuitenkaan kiinnosta kansalaisten enemmistöä.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

Minusta olisi syytä tuoda selvemmin esille aikakautemme pääasiallisin vastakkain asettelu ja peilata asioita sitä kautta. Kysymyksessä on kapitalismin korkeimman vaiheen eli imperialismin yhä syvenevä finanssialisaatio ja globaalisaatio - tilanne jossa globaalin finanssipääoman läntinen blokki pyrkii alistamaan koko muun maailman ehdottoman ylivaltansa alle.

Tämän prosessin vastavoimien joukossa on sitten tietenkin kaiken karvaisia valtaolioita ja tahoja, hyvin paljon sellaisiakin joista esimerkiksi kommunistien, vassilaisten, edistyksellisten vihreiden, vasemmistodemarien, alkiolaisten keskustavoimien, jne. on hyvin vaikea, ellei peräti mahdoton tykätä.

Tykkääminen tai tykkäämättä jättäminen ei kuitenkaan voi olla se asia jonka nojalla ratkaistaan se seikka annetaanko maailman luisua kohti uutta maailmansotaa vai ei.

Kysymyksessä on siis asetelma jonta on syytä pohtia perusteellisesti - erityisesti on pohdittava sitä mihin soppaan tai oikeammin sanottuna mihin kulhoon olemme itsemme asettamassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kävin tapojeni vastaisesti lukemassa mv-langan Halla-ahosta. Monet hallakriittiset ovat avoimen antisemitiatisiä.
Kaikille eri suuntausten fasisteille on yhteistä kyvyttömyys rauhalliseen kielenkäyttöön ja antifeminismi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Kävin tapojeni vastaisesti lukemassa mv-langan.."
ROTFL, olen ihan oikeasti ihmetellyt miten yhden ihmisen aika riittää seuraamaan hommaa, mvtä yms. ja vielä postaamaan tänne niiden "parhaimmat palat".
PS jatkakaa toki,

Ilkka Huotari

"Monet hallakriittiset ovat avoimen antisemitiatisiä."

Esimerkkejä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kamoon, tossahan mä mainitsin lähteen. Mitä sä haluut. En halua uudestaan rahoittaa MVtä ja mennä sinne. Mutta toisaalta, asia on räikeästi esillä ja takuulla moni muukin on siitä tietoinen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #57

Halusin esimerkkejä, kuten sanoin. Yleensä väitteet pitäisi perustella.

Tiesin kyllä, etten mitään esimerkkejä saa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Niin paljon kun siinä yhdessä ketjussa oli antisemitististä läppää niin on selvää että lehdestä (mv) löytyy samaa enemmänkin. Joten mv-lehden antisemitismin täytyy olla hyssytelty tosiasia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

Sovitaan sitten niin, että siellä on antisemitismiä. En ole MV-foorumia edes lukenut.

Muuten, antisemitsmi lienee läheistä sukua russofobialle (tai mitä sanaa siitä nyt halutaankaan käyttää)...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Ei ole. Ainoa yhtäläisyys on että molempia on "tallentunut suomalaisten muistiin". Mutta russofobia sellaisena kun esim minua voi nimitellä, kohdistuu putinin valtakoneistoon ja sen törkeyteen, ei venäläisiin ihmisiin.
Antisemitismi on rasistinen traditio mikä kulkee käsi kädessä salaliittoteorioiden kanssa. Ne teoriat puhuvat juutalaisen rahan maaimanvallasta.
Minä en usko että venäläiset oligarkit ovat liittyneet johonkin salaliittoon joka tulee jatkumaan jonkinlaisena putinin piirinä loputtomasti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #61

Se nyt on ainakin selvää, että MV ei ole Venäjän valtakoneiston luoma/tukema. Sen ulkoasu ja toimitus (tekstin kielioppivirheet) on liian alkeellista siihen. Voi verrata vaikka Sputnikiin, joka on (tai oli, Suomi-versio taisi lopettaa) Venäjän rahoittama.

Salaliittoteoreetikot varmaan väittävät seuraavaksi, että tämä alkeellisuus on tarkoituksellista. Salaliittoteoreetikoille on yhteistä se, että näitä teorioita voidaan kehittää vaikka kuinka pitkälle, mutta mitään todisteita ei koskaan tule.

Se on yhden ihmisen luomus. Ihan menestyksekäs sellainen kaikesta huolimatta.

Halla-aho alkoi nähdä MV:n taustalla salaliittoa, enkä tiedä uskooko edes hän itse omaan teoriaansa. Jos uskoo, Halla-ahon arviointikyky tuntuu heikenneen.

PS puolueena ei ole myöntänyt mitään "soluttautujien olemassaoloa".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

En osaa ottaa tuohon kantaaHalla-aholla ei minusta oli koskaan ollut arvostelukykyä. Minun silmissäni sekä janitski että h-a ovat yksinkertaisuuttaan (yhdistettynä ahkeruuteen) pahoja ihmisiä. Putinismi on myös ideologia. Siksi ihmiset voivat haluta levittää sitä ilman lahjontataustaa.
Viimeistä lausettasi en ymmärtänyt.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #63

No Janitskinhan on varmaan venäjämielinen, mutta ei valtakoneistoa. Janitskin on niitä "tavallisia kansalaisia". Taisi olla Venäjältä kotoisin.

Viimeinen lause oli täältä: http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2150...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Eihän PS ole saanut edes haastetta kuin minulta, vaivaiselta nettikirjoittajalta.
Muuten tuo yksi nykyään puolustusministerinä toimiva persukarriaristi oli monen muun persun kanssa, mm Simon Elo, Soinin vauhdikkaassa showtilaisuudessa kylälläni siis Vantaan Koivukylässä. Täällä asuu paljon kovin pienituloista väkeä. Lähestyin tuota karriaristia syytöksellä että persut tukevat veroparatiiseja. Hän torjui väitteen. Sanoin että Sampo Terho on äänestänyt paratiisien hyväksi. Vastaus oli "siitä minä en tiedä mitään", minkä vastauksen aikana tämä karriaristi perääntyi keskustelusta sanomatta edes näkemiin. Hän vaan otti askelia taaksepäin ja kääntyi pois. Tuollaiset asiat ovat ideologismoraalisia valintoja. Tiedät tältäkin palstalta että poliittisissa keskusteluissa myös ylläpidetään demokratiaa TAI ollaan sitä vastaan sabotoimalla keskustelua.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #65

Ei pidäkään sabotoida keskustelua väitteillä "agenteista" tai jostain, mistä ei ole kuin oma kuvitelma. Halla-aho sortui tähän samaan. Jotain näyttöä/perusteluja pitäisi olla edes näiden väitteiden tueksi.

Miten Sampo Terho on tukenut veroparatiiseja? Mikä äänestys?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #67

Totta, en ymmärrä PS:n/Terhon kantaa tässä asiassa. Heidän perustelut eivät tunnu edes järkeviltä:

http://sirpakauppinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168...
http://www.finnwatch.org/fi/uutiset/118-puolueiden...

PS kannatti myös uutta metsähallituslakia...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Erikoisia ratkaisuja suhteessa siihen minkälaisin jutuin oltiin vaalikentillä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

se on niin yksinkertaista. Jussi ei suostunut käsikassaraksi - on vihollinen. Ei se ole mitään astrofysiikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kovin pitkään Halla-aho ja muu ps-eliitti olivat MV'n hyödyllisiä idiootteja ja suorastaan kehottivat kansaa siirtymään MVn lukijoiksi. Vasta kun Halla-ahon henkilöä vastaan hyökättiin hän ja köörinsä 'keksi' että MVlehti saattaa olla haitallinen sillai snadisti.
Jos luo lietsontakultin ja istuttaa sen (yllättävän) huonon yleissivistyksen omaavien kansalaisten pariin kuten HallaTurkkilapoijjaat ovat tehneet on myös vastuussa siitä että tuollainen usutettu lauma on helppo saalis janitskin tyyppisille saman hengen lietsojille.
Vaikka Halla-aho on kylmän korrekti hän ylläpitää tai on ylläpitänyt sivullaan ala-arvoista taantumissessiota vuosikausia.
Loppujen lopuksi ruplan tai euron varassa olevat uusfasistiset liikkeet ovat prikulleen yhtä vaarallisia. Jos joku niin Halla-aho sen kaikella todistaa.

Niko Sillanpää

Lontoon City ei ole itsessään tosiaan ole veroparatiisi, mutta valtaosa maailman veroparatiisirahoista kulkee sen läpi johtuen siitäkin, että huomattava osa veroparatiiseista on Britannialle kuuluvia saaria. City on kaksinumeroinen prosenttiosuus Britannian BKT:sta. On selvää, että Britanniassa on poliittisesti mahdotonta puuttua Cityn toimiin kuin ehkä kosmeettisesti. En usko, että edes Corbyn pääministerinä lähtisi sille tielle.

Analyysisi islamin, sunnien ja Yhdysvaltojen ja muun lännen suhteista ei ole kaksinen, toki stereotyyppistä uusvasemmistoa edustava. Myöskään AKP:tä ei voi pitää islamistisena, vaikka konservatiivista uskonnollisuutta hyväksi käyttävätkin populismissaan.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

En sanonutkaan AKP:tä islamistiseksi itsessään vaan sanoin, että sen juuret ovat islamismissa, ts. niissä puolueissa joita Turkin valtio aiemmin oli kieltänyt islamismin tähden. Tätä tuskin harvempi kieltää? Voit toki avata näkemiäsi ongelmia analyysissani islamismin ja lännen suhteista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Odotan kiihkeästi US-tähtitoimittaja Reijo Tossavaisen kommenttia.

Petri Hämäläinen

Keskustelun kommentit ja kommentoijat on täällä kaikki (Luukkosta lukuunottamatta) kuin the Life of Brian -elokuvasta. Samat valopäät jänkkäsivät yhteen ääneen vuosi sitten "vihapuheesta". Sitten puoli vuotta sitten kaikki oli (tietenkin) aivan täysin samaa mieltä että kyseessä on "valemedia". Nyt kaikki vanha on unohdettu ja MV-lehti on nyt sitten yhtä kuin Venäjän propagandakoneisto. Heureka!

Eli ootas kun mä vedän yhteen: maahanmuuttokriitikko oli vuosi sitten rasisti, puoli vuotta sitten medialukutaidoton ja nyt siis Venäjän kätyri!

Kohde sama mutta syyte muuttuu. Kuulostaa tutulta totalitarismissa muttei demokratiassa.

Toimituksen poiminnat