steffers

Pakolaiskeskustelua IKL:n ajoilta - sikari oli 30-luvun älypuhelin

 • Pelottelu siitä, että yksien pakolaisten ottaminen johtaisi toistenkin tulemiseen, oli tuttua jo 30-luvulla.
  Pelottelu siitä, että yksien pakolaisten ottaminen johtaisi toistenkin tulemiseen, oli tuttua jo 30-luvulla.
 • "Hyysääminen" oli osa retoriikkaa.
  "Hyysääminen" oli osa retoriikkaa.
 • Pakolaisten ahdinkoa epäiltiin vaatteiden laadun takia. Älypuhelimia ei oltu vielä tosin keksitty, joten vedottiin sikareihin.
  Pakolaisten ahdinkoa epäiltiin vaatteiden laadun takia. Älypuhelimia ei oltu vielä tosin keksitty, joten vedottiin sikareihin.
 • Myös veteraaneihin ja suomalaisiin köyhiin vedottiin pakolaisten vastustamisessa.
  Myös veteraaneihin ja suomalaisiin köyhiin vedottiin pakolaisten vastustamisessa.

Suomessa keskusteltiin merten takaa tulevista pakolaisista jo 30-luvulla. Kyseessä oli silloin Euroopassa eniten keskusteluttanut, ulkopuolisiksi uskontonsa ja syntyperänsä takia koettu ryhmä - Saksassa vainotut juutalaiset. Suuri osa Euroopan maista pyrki estämään natsihallintoa pakoon lähteneiden juutalaisten pääsyn omiin maihinsa. Vaikka juutalaisten kansanmurhan päävastuu oli tietenkin Saksalla ja natsihallinnolla, muidenkaan maiden toimintaa kyseisenä aikakautena ei ole totuttu pitämään kovin ylevänä, ja nykyisen turvapaikkajärjestelmän - tai sen, että Ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen on kirjattu oikeus turvapaikkaan - syynä on nimenomaan halu vaikuttaa siihen, että tällaista ei tapahtuisi enää uudestaan.

 

Suomessakin juutalaisten turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta keskusteltiin, ja monesti äänenpainot olivat samanlaisia kuin nykyisessä keskustelussa. Jyrkimmin pakolaisia vastusti IKL. Ohessa muutama ote IKL:n lehdistön kirjoittelusta. Retoriikan yhtäläisyydet nykyiseen keskusteluun ovat kunkin itse pääteltävissä.

Lähteet: https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/43835/URN:NBN:fi:jyu-201406252147.pdf?sequence=1 ja http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/val/yhtei/vk/hanski/juutalai.pdf

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mutta, jos että kuin jotta tuota mene ja tiedä... Australian puolustusministeriö: Tahot USA:sta organisoivat maahanmuuttoa Euroopassa http://www.redicecreations.com/article.php?id=34068

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kannattaa myös muistaa mitä tapahtui Israelin alkuperäisille asukkaille juutalaisten maahanmuuton seurauksena.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olisiko pitänyt sanoa Palestiinan arabeille. Israelin valtioon ei ole muuttanut kuin lisää juutalaisia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #8

Mutta, kun ne juutalaiset väittää, että arabit ovat enimmäkseen muuttaneet samoihin aikoihin kuin he Palestiinaan. Eli juutalaisten muutto Palestiinaan on aiheuttanut arabien muuton sinne?

En tietenkään kannata mitään siionismia!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #10

Maailmassa on tapahtunut viimeisen parinsadan vuoden aikana melkoinen väestöräjähdys. Siksi noilla väestötilastoilla voi selitellä kaikenlaista. Olihan Suomikin käytännössä melkein autio vielä 1800-luvun alussa kun maassa oli vain alle miljoona asukasta. 1700-luvun puolivälissä taisi olla noin puoli miljoonaa asukasta. Palestiinan väkiluvun kehitys ei näytä mitenkään erikoiselta tilastojen perusteella paitsi tietysti juutalaisen väestönosan kohdalla.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #10

En väitä mitään, kun tunnen aiheen huonosti, mutta olisiko wikipediassa puolueetonta tietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin_historia

Adira Aviela

Israelin ALKUPERÄISasukkaat olivat todistetusti enemmistöltään juutalaisia. Heidät tosin ajettiin maanpakoon, samoin kuin muistakin Lähi-idän maista joita he olivat asuttaneet. Arabit haluavat omistaa useampia maita ja tietystihän pikkuinen Israel on jäänyt osittain valloittamatta, vaikka media mielipidemuokkauksineen ja vääristelyllään onkin saanut asiat päälaelleen ja tietämättömät ihmiset painostamaan Israelia!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kauppalehdessä oli outo kolumni jossa käsitellään juutalaisvihaa Suomessa mutta jätetään mainitsematta Magneettimedia. http://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja

Jari Leino

No, miten nämä väitteet soveltuvat mielestäsi nyky-Suomen pakolaispolitiikkaan vaikkapa viimeisten 25 vuoden ajalta?

Onko pakolaisten ottaminen johtanut yhä uusien pakolaisten tuloon?

Onko hyysääminen johtanut parempaan sopeutumiseen vai yhä suurempiin vaatimuksiin?

Onko pakolaisten mukana tullut sotarikollisia, tavallisia rikollisia, huijareita ja rosvoja?

Onko suomalaisten köyhien ja syrjäytyneiden asema parantunut ulkomaisen halpa- ja orjatyövoiman viedessä kaikki suoritustason työt?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

1) Saapuisi niitä muutenkin. Kylmän sodan aikanakin tänne oli alvariinsa loikkareita änkeämässä, vaikka kaikkien olisi luullut tietävän jo muutenkin, että joka ikinen itärajan ylittänyt lähetetään paluupostissa takaisin Neuvostoliittoon.

2) Parempaan sopeutumiseen.

3) On. Tosin esimerkiksi François Bazaramba on nykyään vankilassa, eli järjestelmä saa kyllä lopulta kiinni ne porukkaan hiipineet paskiaisetkin.

4) Vierastyöläiset ovat eri asia kuin pakolaiset ja turvapaikanhakijat.

Adira Aviela

Neuvostoliittolaiset olivat oikeasti uhreja ja mielestäni heitä ei olisi saanut palauttaa niihin oloihin koskaan takaisin. He olivat ihan eri asia, kuin nämä ilman identiteettiä ja väärennetyillä passeilla tulleet nuorukaiset. Muistatteko miltä neuvostoliittolaiset näyttivät siihen aikaan? Muistatteko mikä hätä, pelko, epävarmuus ja ahdistus heidän silmissään oli? Voiko heitä verrata mitenkään näihin nykyisiin "turvapaikanhakijoihin"? Uhrina ja vainottuna oleminen jättää merkkinsä olemukseen ja ne merkit puuttuvat täysin näiltä nykyisiltä tulijoilta. Uskoisin, että juuri se ristiriitaisuus turvapaikanhakijoiden olemuksessa hämmentää monia ihmisiä, sillä me suomalaiset olemme oikeasti kokeneet vaikeita aikoja ja me vaistoamme helposti, vaikka emme sitä tiedostaisikaan milloin asiat eivät ole sitä mitä sanotaan.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen Vastaus kommenttiin #16

#16

Kumiveneellähän he tulivat ja ryöstivät heti alkuun Tillanderin kultasepänliikkeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Kuitenkin nämä kaksi pakolaista Alex Lepajoe ja Raivo Roosna ovat palanneet takaisin vallanvaiduttua lähtömaahansa.
Lähtöpaikkahan oli Loksa.

Jari Leino

1) Kylmän sodan aikana tänne tuli loikkareita Neuvostoliitosta.

Tämän uuden kylmän sodan aikana Suomeen yritetään haalimalla haalia yhä uusia etnisiä ryhmiä, vaikka somalien esimerkin olisi luullut varoittaneen. Viimeisin villitys oli ottaa syyrialaisia kiintiöpakolaisia siinä toivossa, että syyrialaisyhteisö houkuttelisi Suomeenkin lisää tp-hakijoita Syyriasta. Suunnitelma ei ole toiminut kovin hyvin, koska heinäkuun loppuun mennessä tilastojen mukaan Syyriasta on tullut vain 119 tp-hakijaa (alle 3% kokonaismäärästä), mutta siitä huolimatta kaikki vihervasurit ja valtamedia hokevat ja hehkuttavat koko ajan, että tp-hakijoiden määrän lisäys johtuu Syyrian sodasta.

2) Hyysäys on johtanut vain vaatimusten lisääntymiseen.

3) Myönsit, että on. Bazaramba on nykyään vankilassa ennätysmäisen kalliin oikeudenkäynnin jälkeen. Kuinka monta on vapaana?

4) Tp-hakijat työskentelevät ihan yleisesti pimeissä hommissa odotellessaan hakemuksensa käsittelyä. Suomen valtio kustantaa asunnon ja vastaanottorahan, lisätuloja haetaan pimeistä töistä mm. siivousalalla. Etkö tosiaan tiennyt tätä?

Adira Aviela

Aiheellisia kysymyksiä Jari Leino!

Kimmo Kovanen

PIENTÄ ja SUURTA SUHTEELLISUUTTA ... Vanha muistiinpanoni v.30.8.2006
-----------------------------------------------------------------------------------------

Jumala Bush olkoon kanssasi iäti niin täällä maallisella vaelluksella kuin helvetin esikartanoissakin !

-Sota ja median hallinta Yhdysvaltain vallankäytön muotona-

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tiina Seppälän lisensiaatintutkimuksen mukaan Yhdysvallat käyttää terrorismin vastaista sotaa valta-asemansa rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Toiminnassaan se hyödyntää sodan julkisuuden hallintaa.

YTM Tiina Seppälä tarkastelee lisensiaatintyössään Yhdysvaltain sodan julkisuuden hallintaa ja arvioi miten media edesauttaa tai vaikeuttaa sitä. Lisäksi hän pohtii julkisuuden hallinnan kytköstä sodankäyntiin sekä tämän kytköksen poliittisia ja sosiaalisia vaikutuksia.

Verratessaan terrorismin vastaista sotaa Persianlahden sotaan Seppälä ei havainnut suuria muutoksia sodan julkisuuden hallinnassa. Tietyn tehostamisen hän näkee reaktiona tiedonvälityksen nopeutumiseen ja uusiin toimijoihin globaalilla mediakentällä. Seppälän mukaan Yhdysvaltain johtoasema politiikan, sodan ja median alueilla luo suotuisat puitteet sodalle politiikan välineenä ja median hallinnalle sodan strategiana. Yhdysvallat muokkaa omalta osaltaan niin kansainvälisen politiikan kuin mediankin asialistaa. Oikeutus voimankäytölle on rakennettu terrorismin vastaisesta sodasta.

– Pysyväksi julistettu terrorismin vastainen sota hämärtää vaarallisesti sodan ja rauhan välistä eroa. Samalla sota luonnollistuu mediassa, Seppälä sanoo.

Valtavirtamedia ei Seppälän mukaan riittävästi kyseenalaistanut Yhdysvaltain perusteluja Irakin sodalle (väitetyt joukkotuhoaseet ja Saddamin al-Qaida -yhteydet). Myöhemmin kriittisyys on huomattavasti lisääntynyt ja esimerkiksi amerikkalaiset sanomalehdet New York Times ja Washington Post pyysivät anteeksi myöntyväistä suhtautumistaan Yhdysvaltain Irak-propagandaan.

– Voi miettiä, mitä merkitystä anteeksipyynnöillä tai jälkikäteisellä kriittisyydellä oikeastaan on. Yhdysvallat kykeni joka tapauksessa oikeuttamaan Irakin sodan myöhemmin totuudenvastaiseksi paljastuneiden tietojen avulla. Diktaattori Saddam Hussein saatiin syrjäytettyä, mutta sodan seurauksena on kuollut jo yli 40 000 irakilaista ja 2600 amerikkalaissotilasta, sanoo Seppälä.

Valta-aseman rakentamiseen liittyy Seppälän mukaan voimakas propaganda ja sensuuri etenkin kotirintamalla. Muun maailman miellyttämisestä Yhdysvallat ei ole yhtä riippuvainen. Kansainvälisen järjestelmän vahvimpana valtiona Yhdysvallat toimi vastoin ”maailman yleistä mielipidettä” hyökätessään Irakiin YK:n mandaatin puuttumisesta ja miljoonien ihmisten rauhanmarsseista huolimatta. Seppälä uskoo, että jatkossa Yhdysvaltain on kuitenkin yhä vaikeampaa toimia muusta maailmasta piittaamatta sen arvovalta-aseman rapauduttua tiedustelutietojen vääristelyyn liittyvien skandaalien sekä erityisesti Guantanamon vankileirin ja Abu Ghraibin kidutustapausten myötä.

Tiina Seppälän lisensiaatintyö ”Sota ja sodan julkisuuskuvan hallinta

Israel on demokratia, päinvastoin kuin monet muut ydinasevaltiot, joten sille ydinase voidaan aivan hyvin suoda. Intia, Pakistan, Iran tai P-Korea ovat auttamattomasti ulkona siitä ryhmästä. Näitä maita hallitsee joukko uskonnollisia ja ideologisia sekopäitä. Oikeastaan atomipommin tiputtaminen kyseisiin maihin olisi paikallaan.

Hyvä oivallus !
Ehkäpä ydinaseiden viljeleminen vahvoihin demokratioihin rakentaa vakautta ja rauhaa maailmaan.
Ottakaamme oppia Yhdysvaltojen tinkimättömästä lähetystyöstä paremman maailman puolesta.
Israel on ollut Jeesuksen tapaturmaisen kuoleman jälkeen USAn paras oppilas.
Bushin aikauden kokemuksista Israel on noudattanut lujimmin Bushin hallinnon maailmanhenkeä.Kokosin tähän 16 kohtaa missä Israel on ollut mallioppilaiden primus motor !

1. Syyskuun 11:n rikollisen teon tulkitseminen sodaksi. Sitten nostatettiin maailmanlaajuinen terrorisminvastainen sota, joka oli ongelmaan nähden täysin oikea näkökulma ja joka vähensi terrorismia. Vuonna 2000 n. 400 ihmistä kuoli terrorismin uhreina eri puolilla maailmaa - luku on suuri kuin kiinan muuri.

2. Kansalaisoikeuksien kehittäminen Yhdysvalloissa ja muualla (Guantanamo) terrorisminvastaisen taistelun yhteydessä. Oikeusministeri John Ashcroftin Patriot Act II oli hieno juridinen avaus.

3. Kansainvälisen lain kehittäminen. Yhdysvallat haastoi vanhentuneita ja eltaantuneita sopimuksia, YK:n peruskirjan keskeisiä periaatteita ja normeja ja kieltäytyy osallistumasta kokouksiin, joissa puhuttiin vain idealististista paskaa. Tämä politiikka liittyy mitä tärkeimpiin kysymyksiin, kuten vihervasureiden junailema Kioton ilmastosopimus, kansainvälinen tuomioistuin, Johannesburgin kansainvälinen huippukokous; lisäksi päätös lopettaa YK:n väestörahaston rahoittaminen sekä kansainvälisten järjestöjen ja lähetystöjen toiminnan kriittinen tarkastelu.

4. Syyskuun 11:n jälkeen Bushin hallinto piti päänsä , ei piitannut eurooppalaisesta NATOsta - ja hyökkäsi Afganistaniin käytännössä yksin.

5. Afganistanin kurinpalautus ja 5-10000 terroristin tappaminen maassa, jonka väkiluku on kymmenes USA:n väkiluvusta jää historiaan.Mc Donalds verkoston rakentaminen Kbuliin on vielä kesken , mutta hyvällä alulla.Vuotuisat Rättipäiden Rättisitikka ajot on kylläkin käynnistetty !

6. Afganistanin ojentaminen ja aivan riittävä tuki humanitaariselle ja taloudelliselle avustustyölle. Ja sitten aikomus puhdistaa Irakin, Korean , Iranin ja muiden "Pahan akselin" valtioiden eliminoiminen on vasta aluillaa. Israel on näyttänyt tinkimätöntä liittolaisuutta Palestiinan kurittamisessa ja ojentamisessa.

7. Puhuminen "Pahan akselista" perustuu realistiseen maailmankuvaan, jossa USAlla on messiaan ja valitun kansan rooli - USA on valittu puhdistamaan maailma Pahasta.Tukekaamme tätä myös Suomen turuilla ja toreilla. Ottakaamme oppia Israelista ja Tampereen Kebab-ruokaloiden polttajista. Unohtamatta sitä espoolaista soturia , joka helpotti räkänokkaisen somalitytön poistumista junasta

8. Korealaisten, sekä pohjoisen että etelän,herättely, "auringonpaistepolitiikan" hylkääminen ja kriittinen asennen sitoumuksiin, joista 1994 sovittiin Pohjois-Korean kanssa.

9. Bushin hallinto ajoi ensin NATOn laajentamista ja veti sitten maton alta, koska kaikki liittolaiset eivät tottelevaisesti hyväksy jäsenvaltion käyttämistä Yhdysvaltain hyökkäyksessä. Se ohjasi Turkkia, toimimaan sotilaallisena astinlautana Irakin vastaisessa hyökkäyksessä, mikä lujitti atlanttista liittoutumaa yhteistyöhön.Israel ja Turkki tukivat toisiaan euroviisuissakin.

10. Bushin hallinto on saanut monissa kysymyksissä herätettyä sekä Venäjän, Intian että Kiinan, tuskin Obaman jengi pystyy samaan.

11. Bushin hallinto on ilmaissut valmiutensa ydinaseiden käyttöön, esittellyt ballisitisen ohjuspuolustusjärjestelmän ja ennaltaehkäisevän sodan strategian. Bushin hallinto ei suostunut vanhanmalliseen paskanjauhantaan YK:ssa ja muissa turhakkeissa, joita on suurella rahalla on rakennettu ja vahvistettu viiden vuosikymmenen aikana.Ehkäpä tuossa oli myös maailman talouskriisin perimmäinen syy - rahat menivät Kankkulan kaivoon. Nämä strategiat edistivät tehokkaasti USAn moraalista johtajuutta matkalla kohti rauhanomaisempaa maailmaa.

12. Se loi uutta virtaa vapaan maailman taloudessa ja aiheuttaa dollarin jatkuvaa ylämäkelää, kun öljyn hinta taas nousee. Kuvitelkaa mitä kohoava öljyn hinta merkitsee miljoonille vääränvärisille ihmisille, jotka asuvat laiskoina suomalaisissa lähiöissä kuntalaisten elätteinä ja Kunta Kinten alkumailla afrikan sarven alapuolella.

13. Se jalosti tuhansia amerikkalaishenkiä: a) lähettämällä vääränvärisiä laiskimuksia taisteluun ja b) kasvatti löhöläskeistä nekruista riskejä miehiä USAn kotikentille.

14. Se suunnitteli ydinsotaa Irakia vastaan ja sai tuhottua pelkällä pelottelulla ja Sadiaisen hirttämällä kaikki tuhoaset entisestä roistovaltiostaan. Vain paatunut ja vastuuton henkilö voi toimia omien etujensa ajamiseksi. Bushin hallinto yritti opettaa muita maita näkemään YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmasta 687 vuodelta 1991 sen kiihkokommunistisia sävyjä, jonka mukaan Lähi-idästä muka piti muodostaa joukkotuhoaseista vapaa vyöhyke. Sen nojalla myös Israelin tulee nauraa tarkastuksiille, olla yhteistyöhalukas amerikkalaisten kanssa aivan kuten Irakin.Hussein vaan sattui jäämään luokalle , mutta eiköhän nekin rättipäät vihdoinkin jotakin opi.

15. Se jäytää YK:n vanhojen pierujen arvovaltaa ja pyrkii luomaan uusia näkemyksiä turvallisuusneuvoston sisällä vaatimalla maailmanjärjestöä näkemään totuuden teorismin vastaisesta sodasta.

16. Luo maailmanvallan joka perustuu visiolle, hyväntahtoisuudelle tai taloudelliselle voimalle ja sotilasmahdille (puolet maailman sotilasmenoista), miljoonien ihmisten maailmanlaajuiselle taloudelliselle edistykselle, kunnianhimoisillenäkemyksille, ja jatkuvan ohjauksn tarpeen kaikkia niitä kohtaan jotka eivät ole "meidän kanssamme".

Jumala Bush olkoon kanssasi iäti niin täällä maallisella vaelluksella kuin helvetin esikartanoissakin !

Kimmo Kovanen

Kummallisen ajankohtainen kipale sieltä 80-luvun alkumetreiltä
M. A. Numminen - Sota On Rahaa

Rooma pani sotilaat tappeleen.
Siihen maailman aikaan vielä
kalisteltiin kalpaa, kuollut makso dollarin kappale.

.... Sitten laulussa kerrotaan kuinka paljon ekassa maailmansodassa
maksoi yksi kuollut, en muista hintaa ......

Toinen maailmansota vei asiat vinoon, hirveesti rahaa kului jengiltä,
200 000 taalaa pantiin pinoon, että saatiin yksi solttu hengiltäää-ä-äääh !!! ....
Sitten ku ajatellaan nykysodan hintaa kaikkine inflaatiopaineineen, ajatuskin kauhistuttaa järkiaivon pintaa...

Aihetta on kysyä vain malliksi, kannattaako ihmisiä lainkaan enää tapaa, koska se tulee niin kalliksi?

Tuolta se löytyy ... https://www.youtube.com/watch?v=t9AVukazaaM

Toimituksen poiminnat